Print Panther is dé geavanceerde mobiele printoplossing die compacte document printers aanstuurt op boordcomputers, tablets en smartphones. Met de app kun je altijd en overal printen onderweg. Inmiddels zijn duizenden trucks in Europa uitgerust met de printoplossing, zo ook die van C.L.L. Transport (C.L.L. Sàrl/Coumans). In dit blog lees je meer over de ervaringen met Print Panther in de praktijk en hoe de mobiele print-applicatie processen kan versimpelen. 

 

Problemen onderweg

Chauffeurs komen tijdens goederentransport regelmatig voor onverwachte uitdagingen te staan. Bij het vervoeren van goederen naar andere landen vinden bijvoorbeeld regelmatig grenscontroles plaats, ook binnen de Europese Unie. Ook worden niet alleen de goederen gecontroleerd, maar onder andere ook de technische staat van voertuigen. Het kan dus ontzettend van pas komen als hier ter plekke uittreksels over afgedrukt kunnen worden.

Bij het vervoeren van bepaalde goederen binnen Europa zijn ook wel eens aanvullende documenten nodig, zoals ADR documenten. Wanneer er problemen zijn omtrent de geldigheid hiervan of tijdens het vervoeren van de goederen, moet de chauffeur dus ook omrijden om deze extra uit te printen. Het kan dus erg praktisch zijn als de chauffeur deze gelijk opgestuurd kan krijgen en onderweg kan printen met Print Panther.

 

Over C.L.L.

C.L.L. Transport is een jong en dynamisch bedrijf dat in 2009 is opgericht. Het bedrijf heeft een groot netwerk, een vloot van ruim 45 wagens en is werkzaam in o.a. Europa en Noord-Afrika. CLL bezit een erkende knowhow en is specialist in de distributie van gepalletiseerde goederen. Ook bieden zij op maat gemaakte 24-72 uurs transportoplossingen. Zij zijn er zo dus in geslaagd om van een “transportbedrijfscultuur” naar “servicecultuurbedrijf” te gaan.

 

Printen onderweg in de praktijk

C.L.L. Transport maakt sinds enkele jaren tevreden gebruik van de standalone versie van Print Panther, in combinatie met Android devices en Canon printers. Tijdens het pallettransport komt hij bij het oversteken van de grens wel eens voor dat er extra documentatie nodig is, vooral in tijden van corona en sinds de Brexit. Wanneer de chauffeur deze documenten dus niet achter de hand heeft, kan dit voor vertraging zorgen en onnodige extra kilometers en kosten.

Leo Matthieu van C.L.L. Transport vertelt over het werken met Print Panther: “We gebruiken deze printoplossing al een aantal jaren en kunnen hem op verschillende systemen gebruiken. Het stelt de bestuurder in staat om alle benodigde documenten in het voertuig af te drukken, we hoeven niet langer andere mensen lastig te vallen om iets af te drukken, geweldig systeem. Wij zijn zeer tevreden over Tconsult, vriendelijk contact – snelle levering – correcte prijs.”

 

Hoe kan Print Panther jouw bedrijf helpen?

Print Panther geeft de transportplanner de mogelijkheid om op afstand de chauffeur te voorzien van alle benodigde documenten. Dit bespaart tijd en onnodige kilometers voor de chauffeur en zorgt ervoor dat alle benodigde documenten altijd binnen handbereik zijn. Ook bestanden die pas net zijn vrijgegeven kunnen ter plekke worden uitgeprint. Dit verkort wachttijden en verhoogt de flexibiliteit.

Print Panther heeft verschillende integratie mogelijkheden met verschillende mobiele devices of boordcomputers. Print Panther werkt bijvoorbeeld op de Garmin, TomTom, ATX en de Headless. Tconsult kan bovendien klanten voorzien van alle nodige hardware, zodat gebruikers van Print Panther een compleet en op maat gemaakt pakket kunnen ontvangen.

Kunnen wij je ergens bij helpen of heb je vragen over Print Panther? Kom gerust met ons in contact!

 

Neem contact met ons op

 

Vind ons op sociale media