Introductie

Tconsult is de expert in slimme logistieke oplossingen. Onze business-consultants bieden handvatten voor logistieke innovatie door te helpen met analyseren, ontwerpen, verbeteren en controleren van processen. De business-consultants van Tconsult hebben jarenlange ervaring met supply chain management en in samenspraak met de klant wordt er naar de beste oplossing gezocht voor jouw bedrijf. Tconsult heeft verschillende oplossingen voor de transport en logistiek. Zo heeft Tconsult een scan applicatie (Scangaroo), een print applicatie (Print Panther) en een emballageregistratie en administratie applicatie (TellApe) ontwikkeld. Tconsult helpt bedrijven met optimaliseren, stroomlijnen en automatiseren van processen.

Print Panther

Print Panther is de geavanceerde mobiele printoplossing voor in de vrachtwagen. Met de app stuur je compacte documentprinters aan op boordcomputers en mobiele Android devices. Print Panther geeft de transportplanner de mogelijkheid om op afstand de chauffeur te voorzien van alle benodigde documenten. Dit bespaard tijd en onnodige kilometers voor de chauffeur wanneer hij de documenten bijvoorbeeld in een copyshop zou moeten printen. Print Panther zorgt ervoor dat alle benodigde documenten altijd binnen handbereik zijn!

Waarom dit artikel?

In dit artikel zullen wij je alles bijbrengen van wat er over Print Panther te vertellen valt, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken. Om het je nog makkelijker te maken, hebben wij een inhoudsopgave gemaakt, waarmee kun je eenvoudig door de gids kunt navigeren.

Inhoudsopgave

1. De print applicatie

Allereerst vertellen wij in dit artikel over de print applicatie Print Panther. Wij geven antwoord op de vragen; hoe werkt Print Panther en waarvoor kun je de applicatie inzetten? De chauffeur weet waar welke goederen afgeleverd moeten worden, alleen alle documentatie moet nog rond gemaakt worden. Het kan zijn dat er nog import- en exportdocumenten ontbreken. Het is zonde om de chauffeur te laten wachten tot deze documenten compleet zijn. Ook is het omrijden via een copyshop zonde van de tijd en kilometers. Om tijd, kilometers en kosten te besparen is Print Panther ontwikkeld, zodat op ieder moment alle gewenste documenten afgedrukt kunnen worden.

Geschikte bestanden

Bij het transport van goederen en vloeistoffen zijn veel documenten vereist. Als de Brexit rond is, zullen er naar verwachting nog meer documenten vereist zijn voor de import en export met het VK. Afhankelijk van het land en soort product zijn er verschillende soorten documenten nodig.

De applicatie kan verschillende bestanden openen om af te drukken met de compacte documentprinters. Uiteraard zijn pdf-bestanden geschikt maar kan bijvoorbeeld ook JPG-bestanden of testbestanden afdrukken.

Het printproces

De chauffeur kan in slechts 4 stappen de documenten afdrukken en vervolgens weer verder met zijn werk.

   • Stap 1: open het gewenste document vanuit de boordcomputer of je e-mail in de Print Panther app.
   • Stap 2: zoom in en wissel tussen de verschillende documenten om te controleren of je het juiste bestand te pakken hebt.
   • Spar 3: druk het document af met de documentprinter die het beste bij jouw bedrijf en werkwijze past. De printjes komen er met hoogwaardige kwaliteit uit, onafhankelijk van de printer keuze.
   • Stap 4: na het printen van de documenten kan de chauffeur snel weer aan het werk.

Ondanks dat Print Panther eenvoudig te bedienen is, hebben wij ter ondersteuning diverse handleidingen gemaakt. In één handleiding hebben wij stap voor stap beschreven hoe de app geïnstalleerd moet worden. In een andere handleiding nemen wij de chauffeur mee in de handelingen die komen kijken bij het afdrukken van de documenten. Lees hier meer over de stappen in het print proces.

Abonnementen

Je kunt onze oplossing in abonnementsvorm aanschaffen. Afhankelijk van de grootte van jouw organisatie kun je gaan voor het small, medium, large of extra large pakket. Hoe groter het pakket dat gekozen wordt, hoe hoger de korting per aansluiting zal bedragen. Ons maandpakket is elke maand voor de 15e van de maand op te zeggen, zo kun je op ieder moment van de dienst afzien. Uiteraard kun je Print Panther eerst 14 dagen gratis uitproberen voordat je overgaat tot aanschaf. Wij hebben twee geïntegreerde document printers op Print Panther aangesloten. Heb je deze niet tot uw beschikking? Geen probleem, wij stellen ze voor de proefperiode beschikbaar. Voor alle mogelijkheden en prijzen kun je het beste contact opnemen met een van onze medewerkers. Klik hier om de abonnementen te bekijken.

2. Totaaloplossing

Tconsult levert alle producten voor de totaaloplossing Print Panther. Van abonnementen tot documentprinters, bijbehorende kabels en een beschermde bracket. Tegen een scherpe prijs kunnen wij printers leveren. Is er nog geen integratie met jouw boordcomputer? Geen probleem, wij kunnen het gesprek aan gaan met jouw boordcomputer leverancier.

Printers

Je kunt kiezen uit twee compacte documentprinters die samenwerken met de print-app. Zie ook het hoofdstuk documentprinters. Elke printer heeft toegevoegde waarde en dekt de vragen en wensen uit de markt. Sommige eindgebruikers willen de allerkleinste printer zodat er genoeg ruimte in de cabine van de vrachtwagenchauffeur blijft. Andere gebruikers hechten meer waarde aan het aantal vellen die in de document-feeder gestopt kunnen worden. Weer een ander hecht waarde aan het printen over USB of juist over wifi. Tenslotte is de beste combinatie met jouw boordcomputer ook van groot belang en zal dit de keuze beïnvloeden. Meer hierover kun je lezen in hoofdstuk 6, integraties.

Accessoires

Om de levensduur van de printer te verlengen, heeft Tconsult een speciaal ontworpen bracket. Elke printer heeft zijn eigen en unieke op maat gemaakte bracket. Deze brackets zijn van aluminium gemaakt, het voordeel hiervan is dat het materiaal licht en sterk is. De printer kun je met gemak samen met het bracket opbergen in de cabine, zonder dat de printer beschadigd raakt. Naast de brackets leveren wij diverse kabels, draagtassen en nog veel meer. Bel ons voor advies op maat, zodat ook jij de juiste oplossing kunt krijgen.

3. Toegevoegde waarde

Wat is de toegevoegde waarde van Print Panther? Wij begrijpen dat digitalisering geld kost. Echter, het kan ook geld opleveren. In dit hoofdstuk benoemen we enkele voordelen van de print applicatie. Jij kunt hierdoor een weloverwogen beslissing maken.

Direct onderweg printen

Print Panther is een Android-app waarmee compacte documentprinters aangestuurd kunnen worden op boordcomputers en mobiele Android devices. De chauffeur kan met behulp van de gebruiksvriendelijke print-app de documenten direct uitprinten. Je chauffeur kan de weg op gestuurd worden terwijl de administratie alle documentatie regelt op afstand. Op het moment dat de documenten nodig zijn, kan de chauffeur binnen enkele minuten de juiste documenten afdrukken en overhandigen. Nooit meer omrijden om documenten af te drukken in een copyshop of wachten tot de vereiste documenten compleet zijn bij vertrek op kantoor. Meer weten over onderweg printen of de print applicatie? Klik hier.

Snel printen, weinig tijdverlies

Omdat de printer aan boord is van de vrachtwagen en de connectie met de boordcomputer is ingesteld kan er snel worden geprint. De chauffeur opent de Print Panther app, dit kan ook via zijn vragenpad, in de boordcomputer, en zet de printer aan. Open dan de documenten in de app die afgedrukt moten worden. De printer maakt zelf de verbinding en stuurt de documenten door naar de printer. Na het afdrukken sluit je eenvoudig de app en vervolg je de werkzaamheden.

Hoge kwaliteit prints met én zonder kleur

Print Panther communiceert met twee documentprinters die zowel kleur als zwart-wit afdrukken maken. De printers zijn geselecteerd op kwaliteit en snelheid van afdrukken. De printer kan verschillende formaten en documenttypes afdrukken. PDF, Word en JPG-bestanden zijn te printen via de app.

Eerder beginnen met je rit

Met de Print Panther app hoeft de chauffeur nooit meer op kantoor te wachten tot alle documenten compleet zijn. Soms is het niet nodig om alle documentatie fysiek bij je te hebben. Op moment van controle kan het echter wel nodig zijn om een fysiek exemplaar te hebben. Met Print Panther druk je dan eenvoudig deze documentatie af. Als deze controles er niet zijn, scheelt het papier en inkt. Dit zorgt ook weer voor kostenbesparing.

4. Gebruik van de app

In de Print Panther applicatie zijn de instellingen overzichtelijk. Zo kun je kiezen om de pagina’s zwart-wit of in kleur af te drukken. Daarnaast kun je een andere printer zoeken om mee af te drukken en het wachtwoord van de printer resetten. Bij het resetten van het wachtwoord kun je opnieuw de verbinding maken met je printer zodat je weer vlekkeloos kunt werken.

Je kunt Print Panther op verschillende manieren gebruiken in de vrachtwagen. Je kunt bij het openen van een document kiezen om deze met de app te openen. Of je opent de app op het mobiele device en zoekt vanuit de app de juiste documenten op. Ook kan Print Panther geopend worden vanuit het vragenpad van de chauffeur.

5. Documentprinters

Er zijn twee documentprinters geïntegreerd met de print-applicatie. Hierbij is gekeken naar de verschillende eigenschappen die een printer moet hebben. Omdat diverse printers verschillende opties bieden en wij een oplossing op maat willen bieden, hebben wij een twee documentprinters uitgezocht. De Canon PIXMA  TR150 en de Epson WorkForce WF-110W. De printers garanderen hoge kwaliteit prints en maken makkelijk verbinding met de boordcomputer. In dit hoofdstuk bespreken we de voordelen en toegevoegde waarde van de printers.

Canon PIXMA TR150

De Canon PIXMA TR10 is een compacte mobiele printer en werkt via wifi. De PIXMA TR150 levert hoge kwaliteitsprints met uitstekende kleur of in zwart-wit. De printresolutie horizontaal ligt op 1200 DPI en verticaal op 4800 DPI. De printer kan verschillende formaten printen; A4, A5, B5, LGL, enveloppen en kaartformaat. In de printer gaan twee inkjet cartridges; zwart en kleuren. De printer weegt ongeveer 2 kilo en is ideaal om mee te nemen of te plaatsen in kleine ruimtes door zijn compacte formaat.

Epson WorkForce WF-110W

De WorkForce WF-110W is een compacte mobiele printer die met wifi en USB werkt. De WorkForce-110W levert kwaliteit documenten met uitstekende kleur of in zwart-wit resolutie. De printresolutie horizontaal ligt op 1440 DPI en verticaal op 5760 DPI. De printer kan verschillende formaten printen; A4, A5, B6 en B5. In de printer gaan twee inkjet cartridges; zwart en kleuren. De printer weegt ongeveer 1,6 kg en is ideaal om onderweg mee te nemen of te plaatsen in kleine ruimtes door zijn compacte formaat.

6. Integraties

Liever Print Panther met je boordcomputer integreren of als standalone gebruiken? De app biedt verschillende mogelijkheden en er zijn diverse integraties. Meer informatie over de integratiemogelijkheden lees je hieronder.

Standalone

De applicatie is uitermate geschikt als standalone oplossing. Als je Print Panther als standalone gebruikt, installeer je de applicatie op een Android-telefoon of -tablet. Je kunt de app ook als standalone op een boordcomputer installeren. De telefoon of tablet kun je desgewenst koppelen met al onze printers.

Print Panther als standalone is ideaal voor bedrijven die met charters of ZZP-chauffeurs werken. Geef de mobiele oplossing mee met de chauffeur, stuur de benodigde documenten ‘erachteraan’ en werk zo efficiënt mogelijk met zo min mogelijk tijdverlies!

Boordcomputers

Door de vele integraties met verschillende boordcomputers is Print Panther veelzijdig en voor iedere situatie geschikt. De applicatie werkt bijvoorbeeld op de Garmin, TomTom, ATX en de headless. Wij adviseren graag wat de beste combinatie is tussen hardware en boordcomputer.

Canon PIXMA TR150

De Canon PIXMA TR150 print over wifi en is te verbinden met de volgende boordcomputers.

   • De boordcomputers van AddSecure; ATX 2 en Headless.
   • De boordcomputers van Rietveld; Garmin 780 en Garmin 790.
   • De boordcomputer van TomTom webfleet; Pro 8.

Op de boordcomputers kan de applicatie als standalone fungeren en volledig geïntegreerd worden in het vragenpad.

Epson WorkForce WF-110W

De WorkForce WF-110W print zowel over wifi als over USB. Dit kan voordelig zijn, omdat deze printer dus twee mogelijkheden biedt om te printen. Echter, de snelheid is verschillend tussen het printen over wifi en over USB. Wij raden dan ook altijd aan om, in overleg met Tconsult de juiste printer te kiezen. De Epson printer is geïntegreerd met de volgende boordcomputer:

   • De boordcomputers van AddSecure, de ATX 2 en headless, werken uitstekend met het wifi printen. Het printen over USB werkt ook maar is minder snel dan het printen over wifi.
   • De boordcomputers van Rietveld, de Garmin 780 en 790, kunnen zowel over wifi als USB printen.
   • De boordcomputer van TomTom, de Pro8, werkt zowel met wifi als USB. Echter zullen wij over USB printen niet snel aanraden. De poort in de Pro8 die connectie met de printer maakt is niet hufter proof. Bij intensief gebruik van de poort kan deze sneller stukgaan dan de gebruiksduur van het device is.

7. Succesverhalen

Hoeveel vrachtbrieven leveren vertraging of extra kilometers op per jaar? In de transport en logistiek telt elke kostenbesparing mee. Bij het gebruik van de applicatie kun je eenvoudig geld besparen door minder kilometers af te leggen en de chauffeurs sneller op pad te sturen. Inmiddels rijden er duizenden vrachtwagens rond met onze print-oplossing. Er zijn al aardig wat transportbedrijven die hun documentstroom van kantoor naar de vrachtwagen hebben geoptimaliseerd. Benieuwd naar de opvattingen van onze klanten? Wij delen graag hun succesverhalen en quotes.

Henk Dammes Transport

Henk Dammes Transport is gespecialiseerd in het vervoeren van zeecontainers en ADR-transport, zowel nationaal als internationaal. Chauffeurs hebben regelmatig documenten nodig die zij moeten overhandigen aan klanten, de douane of controleurs. Het komt wel eens voor dat deze op voorhand nog niet beschikbaar waren. Voorheen moesten zij kilometers omrijden om te kunnen printen, maar dankzij Print Panther besparen zij kilometers, tijd en zijn zij milieuvriendelijker bezig. Lees hier meer.

8. Meer informatie

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het maken van een weloverwogen keuze. Nu je meer informatie hebt over de soft- en hardware mogelijkheden, kun je de beste integratie voor jezelf kiezen. Zijn er bepaalde onderwerpen die je nogmaals wilt bekijken, klik dan op de volgende knop:

Als je dit artikel leuk vond, volg Tconsult dan op Twitter, Facebook en LinkedIn. Wij posten regelmatig updates, gebruikersverhalen, vakkennis en nog veel meer op onze kanalen.

Voor vragen kun je ons altijd per mail en telefonisch benaderen. Onze accountmanagers staan je graag te woord. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur via +31 088 130 88 88 of contact@printpanther.nl